Pagina's

donderdag 11 augustus 2011

Te gekke vistaart

Ik hou van koken en ook om iets nieuws uit te proberen. Daarnaast ben ik fan van Jamie Oliver zijn recepten. Ze zijn echt puur en met veel kruiden.



Vooral met een stel vrienden eten en een goed gesprek aan tafel en daarnaast gewoon gezellig genieten van de maaltijd.
Zo bewaar ik dan ook allerlei recepten waarvan ik denk dat die nog wel eens te pas zouden kunnen komen.
Natuurlijk wordt bij lange na niet elk recept gebruikt of uitgeprobeerd. Daarvoor heb ik er teveel bewaard! Maar soms blader ik alles nog eens even weer door en dan vind ik weer wat nieuws.

Zo vond ik dit recept van The Naked Chef Jamie :"Te gekke vistaart".
Dit recept wil ik u niet onthouden.

Benodigdheden:
5 gekookte (20 min.) aardappels in blokjes gesneden.
2 eieren 8 min. gekookt en in vieren snijden
2 grote handen vol verse spinazie even stomen en uit laten lekken.
1 fijngehakte ui
1 wortel gehalveerd en fijngehakt
olijfolie, peper en zout en nootmuskaat (desgewenst)
3 dl slagroom
geraspte belegen Goudse kaas of Parmezaanse kaas
sap van 1 citroen
1 theelepel mosterd
perterselie fijngehakt
500 gr. schelvis- of kabeljauwfilet zonder graten en in repen gesneden,

Bak ui en wortel ongeveer 5 min. in wat olijfolie op een laag vuur en voeg de slagroom toe en laat het mengsel aan de kook komen. Zodra het mengsel kookt de pan van het vuur nemen en de kaas, citroensap, mosterd en perterselie er door roeren.
De spinazie, de vis en de eieren in een aardewerken schaal doen en alles door elkaar roeren en dan het mengsel van ui en wortel etc. erover.
De aardappels prakken met een beetje olijfolie, zout en peper en een vleugje nootmuskaat. Verdeel de puree over de vis en dan in de voorverwarmde oven 25-30 minuten op 230° C tot de laag aardappel goudbruin is geworden. Geef er een mix van doperwtjes met worteltjes en boontjes bij.
Eet smakelijk!

5 opmerkingen:

  1. Lijkt me ook lekker, maar wij gaan voor de duivelse kip hoor! We hebben er zin in!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ken dat, ook ik bewaar div. recepten maar kom er niet aan toe het uit te proberen. Dit lijkt me trouwens heerlijk en ik heb het gekopieerd, dus wie weet eten wij eerdaags vistaart.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Smaken verschillen; maar ik heb liever een roerbakschotel met kip of met gehakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @ Sanneke:
    Jij krijgt je duivelse kip en wij verheugen ns op jullie komst!

    @ tiny:
    Graag hoor ik van je hoe het heeft gesmaakt.

    @ Asje:
    Je weet niet wat je mist!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze "taart" al vaak gemaakt, altijd een groot succes, hij is heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen